Om mig

Mitt namn är Eva Wallin och jag är född 1970. Jag har hållit på med hästar sen 8 års ålder och jag började min karriär på ridskola som så många andra hästtjejer.

Sen dess har det hänt en del, jag lärde mig grunderna på sammanlagt 3 olika ridskolor och på ridledarutbildningen det första steget men det var först när jag började hos Maggi von Wachenfeldt, 1995, som jag insåg att hästar var mer än bara ridning. Hos Maggi gick jag hästskötarkurs i 14 veckor. Visserligen hade jag provat både longering och tömkörning innan jag kom till henne men inte riktigt förstått att man kan utveckla hästen på dessa sätt.

Longering var för mig bara ett sätt att rasta av hästen på, för inte kan man väl påverka en häst med bara en lina och rösten till hjälp. Och tömkörde gjorde man väl bara när man skulle köra in hästar.... så fel man kan ha. Jag har lärt mig att man kan både påverka och utveckla hästen på lina och töm. Jag har haft hästar som yrke sen 1995 och har jobbat i inackorderingsstall, travstall, dressyrstall och hoppstall. Många hästar har passerat genom åren och alla har de tillfört mig några erfarenheter.